Jug CO – Jadran 11:7

Četvrtine: 4:1, 3:1, 3:3, 1:2

Dubrovnik – Bazen u Gružu. Gledatelja: 300.

Suci: Štampalija i Vlašić (oba Hrvatska)

Jug CO: Bijač, Jarak, Macan, Fatović (4), Lončar, Joković (2), Garcia, Ivanković (1), Rašović, Renzuto (2), Pavličević, Benić (1), Lozina (1), Žuvela.

Jadran: Anić, Strujić, Goreta (2), Marinić-Kragić, Krapić (2), Butić, Pejković, Power (3), Marelja, Visković, Milardović, Šetka, Buzdovačić, Bušelić.

Igrač više: Jug CO 5 od 8, Jadran 1 od 9.

Vaterpolisti Juga CO pobijedili su splitskog Jadrana i plasirali se u finale Triglav A1 regionalne lige. Jadranaši su se odlično držali u ovoj utakmicu u dubrovačkom Gružu protiv moćnog suparnika, makar to nije tako izgledalo u početku. Jug je poveo 4:0 već u prvoj četvrtini, dok je nakon druge dionice igre rezultat bio 7:2 za dubrovačku momčad.

Ipak, Jadran je proradio u nastavku, odigrali su nekoliko vrlo dobrih akcija i pet minuta prije kraja golom Antuna Gorete Jadran je došao na samo minus tri, bilo je 10:7. Minutu kasnije zabio je Loren Fatović za 11:7 što je, pokazalo se, bio i zadnji gol u utakmici.

Bila je ovo najbolja utakmica Jadrana protiv Juga ove sezone čime su momci Ivana Asića pokazali da „rastu“, da je forma u usponu i da imaju što reći i u završnici Prvenstva Hrvatske koja slijedi.

Jug će, pak, u finalu u subotu s početkom u 20 sati igrati protiv Zagrebačke Mladosti koja je nakon izvuđenja peteraca (rezultat je nakon četiri četvrtine bio 10:10) pobijedila Jadran Carine iz Herceg Novoga.